Welkom op deze website !

U bent hier terecht gekomen op een content die voornamelijk in het teken staat van de (kunstaas) visserij op zoete én zoute roofvis waarbij het Catch en Release principe voorop staat.
U kunt op deze website allerlei informatie vinden die betrekking heeft op bovengenoemde onderwerpen én gerelateerde zaken zoals product reviews, vangst verslagen, onderwater video’s, het maken van gedetailleerde waterkaarten en natuurlijk ‘last but not least’ kajak onderwerpen zoals rigging en veiligheid.
Het doel van deze website is het verstrekken van informatie in de breedste zin van het woord.

 

Wie ben ik ?

Daniels Fishing ExperienceMijn naam is Daniël van der Post , een geboren en getogen Zeeuw die letterlijk woonachtig is aan de voet van de Oosterschelde in het pittoreske dorp Yerseke.

Het visvirus zit al lang in mijn bloed maar dan wel met fases, het heeft pas echt een vlucht genomen toen ik in 2010 mijn eerste Hobie Outback kajak heb gekocht voor de visserij op zeebaars.

Tot op de dag van vandaag noem ik dit nog steeds mijn beste aankoop ooit en dat zegt genoeg lijkt me.

Voor 2010 bestond mijn visserij voornamelijk uit het vissen vanaf de kant op platvis , geep , makreel en zeebaars en vooral aan die laatste soort raakte ik echt verslaafd.

Vandaar ook de aankoop van de kajak zodat er gevist kan worden op deze fantastische zoute rover op plekken die vanaf de kant gewoon niet bereikbaar zijn.

De unieke beleving die het vissen vanuit een kajak met zich meebrengt zorgde ervoor dat ik ook na het zeebaars seizoen wat zich voornamelijk in de zomer afspeelt ook nog met de kajak op pad wilde.

Zodoende kwam ik in aanraking met de zoete rovers waarbij ik me de eerste tripjes nog goed kan herinneren op de Steenbergse vliet, Volkerak en de polderwateren in de buurt van Dordrecht.

Er ging een tot dan toe een compleet onbekende wereld voor me open en ben vanaf dat moment letterlijk elk weekend wel ergens met mijn kajak te vinden om de diverse rovers met kunstaas te verleiden die in onze Nederlandse wateren voorkomen.

Snoek, snoekbaars, baars, roofblei, winde noem het maar op, allemaal roofvissen die met kunstaas gevangen kunnen worden en dat met diverse technieken en op een grote verscheidenheid aan wateren zoals polderwater, rivieren , en grote meren.

De laatste jaren concentreer ik me voornamelijk op de echt grote wateren zoals het Haringvliet ,Volkerak en Hollands Diep maar ook de Oosterschelde en het Oostvoornse meer zijn locaties waar ik graag vertoef met de kajak en er nog vele uitdagingen op me liggen te wachten.

Kijk en vooral klikt U gerust eens rond op deze website waar veel informatie en aanverwante media is te vinden.

Met vriendelijke groet ,

 

Daniël van der Post