Hunting down the Volkerak Queen

geplaatst in: Snoek 0
Hunting down the Volkerak Queen , een nieuwe special over het vissen op grote snoek.

Na het toch wel onverwachts volbrengen van de zoektocht naar de ‘magische’ 50 cm baars begon het bij mij eigenlijk al snel te kriebelen om aan nieuwe uitdaging te beginnen.

Het leuke van het gericht vissen op een bepaalde vissoort en zeker wanneer je probeert om de grote exemplaren op te sporen is dat je zeer veel opsteekt van die specifieke visserij.

Uiteindelijk helpt je het om een betere visser te worden, zodoende ben ik afgelopen jaar dan ook een stuk wijzer geworden qua baars visserij op groot water, maar tegelijkertijd ben ik ook de eerste om toe te geven dat er voor mij nog steeds veel te leren valt op baars gebied.

Het is een visserij die ik zeker zal blijven beoefenen en hopelijk verbeteren de komende tijd maar naast het baars gebeuren is de tijd daar om aan een nieuwe uitdaging te beginnen waarbij ik me beperk tot één groot majestueus water.

Volkerak
Het Volkerak , een schitterend water.

Het Volkerak

Volkerak snoekbaars
Mooie bijvangst tijdens het vissen op snoek.

Het gaat hier over het Volkerak , wat een ontzettend groot water is (zeker voor de kajak) wat altijd een bepaalde aantrekkingskracht op me heeft welke zich moeilijk laat uitleggen.

Denk dat het te maken heeft met het feit dat juist hier op dit water mijn eerste zoetwater kajak ervaringen zijn opgedaan.

Zeker de eerste paar keer was ik echt overdonderd door de uitgestrektheid ervan welke ik daarvoor alleen maar kende van de zeebaars visserij op de Ooster en Westerschelde.

Het is een beetje mysterieus water waarvan bekend is dat er echt grote vissen in voorkomen die zich over het algemeen maar moeilijk laten verleiden.

Het water is er vaak kraak helder en mede daardoor zijn de vissen er meestal bijzonder mooi en donker gekleurd.

Over het algemeen is het op dit water althans voor mij sowieso al een uitdaging om überhaupt iets te vangen aangezien het er ook ontzettend taai kan zijn maar soms bevestigd de uitzondering de regel en kan het er onverwacht goed zijn.

Je weet van te voren eigenlijk nooit hoe het er precies voor staat en dat heeft zo ook weer zijn charmes , het onverwachte de onvoorspelbaarheid wat er mede toe bijdraagt dat we wekelijks weer terugkeren naar de waterkant.

De uitdaging  

Het is dan ook voor deze kajak visser een heel mooi uitgestrekt en vooral afwisselend gebied qua diepte verloop en structuur om juist hier aan een nieuwe missie te beginnen.

Namelijk de zoektocht naar de echt grote snoek dames, de heersers van het Volkerak of te wel de Queen van het Volkerak.

Met groot bedoel ik minimaal 120 cm en eigenlijk nog groter maar dat durft deze bescheiden jongen nog niet hardop te noemen…daar ik al weet dat het een bijzonder lastige missie gaat worden.

Heb er al vele malen gevist in de afgelopen jaren c.q. maanden en weet daardoor dat deze nieuwe zoektocht een flinke opgave word die best zomaar eens een paar jaar in beslag kan nemen.

Er zijn specialisten die ze wel geregeld vangen maar zover is deze jongen nog lang niet, het is voor mij een grote puzzel die ik ga proberen te ontrafelen.

Het is de perfecte manier om dit schitterende water beter te leren kennen en hopelijk te doorgronden waar de grote dames zich ophouden gedurende de verschillende jaargetijden.

Op dit moment bevinden er zich in mijn hoofd voornamelijk vragen van hoe , wat en waar ? en heb ik vooral veel zin om antwoorden te gaan zoeken op deze vragen.

Naast de visserij op (grote) snoek zal ik tegelijkertijd en daar is afgelopen maanden al een begin mee gemaakt het gebied gaan loggen met behulp van mijn Lowrance HDS 7 Gen3 unit om zo’n een zeer gedetailleerde kaart te maken van het Volkerak.

Wat me uiteindelijk althans dat is de bedoeling  gaat helpen in het zoeken naar stekken waar ik de dames kan verwachten.

Zal jullie de komende tijd zeker op de hoogte houden van mijn verrichtingen omtrent deze nieuwe uitdaging die ik ben aangegaan door geregeld stukjes te schrijven onder de noemer van Hunting down the Volkerak queen.

 

Till the next adventure……..

 

Volkerak snoek
Op zoek naar de grotere zus van deze al zeer fraaie meter plus snoek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *